IoT-hubbar Finalister hos CIO Awards 2017

I kategorin Årets Hållbara projekt är IoT-hubben från Göteborg med som finalist genom projektet Miljöväder. Miljöväders mål är att människor i staden ska kunna ta del av hur luftkvalitén är i deras närhet så att de kan genomföra aktiva val för att förbättra sin egen och andras hälsa.

LoRa – öppet IoT-nätverk, som genomfördes i Lund är en av fem finalister i kategorin Årets digitala projekt. Under projektet sattes det upp ett helt fritt LoRa nätverk i Lunds kommun som ska kunna användas av alla som vill. Det speciella med just detta stadsnätverk är att de är möjligt för alla att koppla upp sig kostnadsfritt.

CIO Awards är en galakväll där CIO, IT-chefer och IT direktörer m.fl. fått möjlighet att träffas de senaste tretton åren. Varje år delas det ut priser inom flera olika kategorier, bland annat i Årets hållbara projekt och Årets digitala projekt. Läs mer om CIO Awards här.