IoT för innovativ samhällsutveckling

IoT för ett bättre Sverige

IoT Sverige är en nationell satsning på att Sverige ska bli ledande på att använda Internet of things (IoT). IoT Sverige är ett Strategiskt innovationsprogram. Strategiska innovationsprogram är en gemensam satsning från Vinnova, Energimyndigheten och Formas.

Broschyr IoT för smarta samhällen<< Läs om IoT för smarta samhällen!


Vad är Sakernas internet?

IoT är ett begrepp för den utveckling som innebär att maskiner, fordon, gods, hushållsapparater, kläder med mera förses med små inbyggda sensorer och processorer. Detta medför att dessa enheter kan uppfatta sin omvärld, kommunicera med den och på så sätt anpassa sig till sitationer och medverka till att skapa smarta, attraktiva och hjälpsamma miljöer, varor och tjänster.


Vad gör IoT Sverige?

IoT Sverige finansierar innovativa projekt inom IoT. Under de kommande två till tre åren kommer IoT Sverige att satsa på Internet of Things för innovativ samhällsutveckling. Vi vill att IoT ska kunna bidra till att lösa samhällsutmaningar och att stärka företags internationella konkurrenskraft. De projekt som finansieras inom programmet ska utgå från offentliga organisationers behov.

IoT Sveriges utlysning hösten 2017

Nu har IoT Sveriges nya utlysning öppnat!

Nu har IoT Sveriges utlysning IoT för innovativ samhällsutveckling öppnat!

Har ni en idé om lösningar för offentlig sektors utmaningar? Innefattar er idé någon form av Internet of Things, IoT? Om det här stämmer in på er projektidé kan ni söka upp till 12 miljoner kronor i det strategiska innovationsprogrammet IoT Sveriges nya utlysning.

Utlysningen (inkl ansökan) på Vinnovas hemsida.

Läs mer.

 

På gång i IoT Sverige

 

 

Twitter om IoT – 30 senaste dagarna

Nyheter

IoT boostar Parkinsons forskning

Pfizer och IBM kommer tillsammans att utveckla ett system för att hämta in och utbyta data för att utveckla forskningen om Parkinsons och för att i framtiden kunna ge bättre vård till Parkinson patienter. Läs mer om det här …
Läs mer

Den uppkopplade vinflaskan från Kuvée

Om man känner för att pimpa sin vardag med lite  uppkopplade saker så kanske en vinflaska är något att satsa på. För finsmakaren som alltid vill kunna njuta av ett glas vin. https://player.vimeo.com/video/159609106?autoplay=1 …
Läs mer

Nokia gör Dubai till en smart city

Dubai satsar stort på ett 5G project tillsammans med Nokia. Läs mer om det här  …
Läs mer

Juciero – en riktig värsting till juicepress

https://www.youtube.com/watch?v=X1oHp-VvhDE …
Läs mer

Alla nyheter