IoT Sverige söker en projektkoordinator

Publicerad: 2018-09-23

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfiken­het och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 42 000 studenter, 7000 anställda och en omsättning på 6,7 miljarder kronor.

Vi söker dig som vill skapa en bättre offentlig sektor med hjälp av Internet of Things!
IoT Sverige är ett strategiskt innovationsprogram inom ramen för Vinnova, Formas och Energimyndighetens gemensamma satsning på strategiska innovations­områden. Visionen för IoT Sverige är att svensk offentlig sektor ska bli världsledande på att nyttja möjligheterna med IoT. Programkontorets uppgift är att initiera och leda aktiviteter som stödjer visionen samt att verkställa programstyrelsens strategiska beslut. Programkontoret för IoT Sverige har ett nationellt ansvar och är förlagt till UU Innovation vid Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter:
Som projektkoordinator vid IoT Sveriges programkontor kommer du att ansvara för att följa upp och stödja projekt som har finansierats av programmet, samt i viss mån initiera och leda interna strategiska projekt. Fokus för verksamheten är IoT-baserade lösningar som bidrar till att lösa offentlig sektors olika utmaningar, och du kommer i din roll att få möjlighet att driva detta arbete framåt och bidra till samhällsnytta och en bättre offentlig sektor. Programmets projekt finns över hela Sverige vilket i perioder kan innebära 5-10 resdagar per månad, huvudsakligen inom Sverige.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Ha löpande kontakt med programmets projekt, stödja och följa upp deras verksamhet
  • Presentera och representera IoT Sverige och programmets verksamhet och projekt vid seminarium, konferenser och i media, både nationellt och internationellt
  • Omvärldsbevakning av relevanta områden
  • Tillsammans med övriga på programkontoret arrangera aktiviteter, möten m.m.

Kvalifikationskrav:
Vi söker dig som är teknikkunnig och har erfarenhet av att arbeta med IoT-baserade lösningar, både hårdvara och mjukvara, och som har ett stort intresse för att skapa nytta med hjälp av tekniken. Du har en högskoleexamen, t.ex. civilingenjör eller liknande, med relevant inriktning för anställningen och arbetsuppgifterna. Du ska ha dokumenterad erfarenhet av att koordinera och administrera projekt, och vana av kommunikation i sociala medier. Det är viktigt att du känner dig bekväm med att kommunicera både muntligt och skriftligt såväl på svenska som på engelska.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du är kommunikativ, strukturerad och resultatorienterad och du är bra på att skapa förtroende och bemöta personer från olika verksamheter och med olika tekniska förkunskaper. Programkontoret är en liten organisation bestående i dag av en programchef och en administrativ koordinator. Tillsammans kommer ni att driva och utveckla IoT Sveriges operativa verksamhet i nära samarbete med styrelsen och Vinnova. Det är därför viktigt att du är prestigelös, kan ta egna initiativ samt arbeta både självständigt och i team.

Önskvärt/meriterande i övrigt:
Det är meriterande med projektledarerfarenhet samt implementering av ny teknik eller nya arbetsprocesser inom offentlig sektor. Vidare är kunskap om det statliga innovationssystemet såväl som om lagen om offentlig upphandling (LoU) meriterande.
Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.
Tillträde: 2019-01-02 eller efter överenskommelse.
Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas
Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av 
För IoT Sveriges programkontor: Jin Moen (jin@iotsverige.se)  
För IoT Sveriges styrelse: Petra Sundström (petra@iotsverige.se)
För Vinnova: Joanna Franzén (joanna.franzen@vinnova.se)

Välkommen med din ansökan här senast den 15 oktober 2018, UFV-PA 2018/2933. (Scrolla längst ner för att komma till ansökningsverktyget.)

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Vi tar enbart emot ansökan på det sätt som beskrivs i annonsen.

Placering: Uppsala universitet, Uppsala universitet Innovation (UU Innovation)
Anställningsform: Heltid , Tillsvidareanställning
Lön: Fast Lön
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Uppsala
Län: Uppsala län
Land: Sverige

Facklig företrädare: Ellena Papaioannou, Seko 
Suzanne Borén Andersson, TCO/ST 
Per Sundman, Saco-rådet 

Referensnummer: UFV-PA 2018/2933

Sista dag för ansökan: 2018-10-15