Gå till innehåll
IoT Forum
Lunchseminarium
Online
23 nov 2022
kl: 12:00 - 13:00

Hantera extremväder med digitala tvillingar

Jordens digitala tvilling copyright ESA

IoT Sverige bjuder in till ett lunchföredrag om Destination Earth – EU:s satsning på utveckling av jordens digitala tvilling. Föredrag av Rymdstyrelsen och SMHI.

Detta lunchföredrag har redan ägt rum.

Se en inspelning av föredraget

Hantera extremväder med digitala tvillingar (YouTube)

Under detta lunchföredrag får vi ta del av bakgrund, syfte och ambitionerna med Destination Earth – EU:s satsning på att utveckla en digital modell av jorden. Målet är att kunna använda den mycket exakta modellen, digitala tvillingen, till att övervaka klimatförändringar och mänsklig påverkan på jorden. Modellen kan till exempel användas till att förutse och skapa resiliens mot extremväder. 

De första digitala tvillingarna av jorden planeras att tas i drift redan under 2024, som en del av Europeiska kommissionens program för ett digitalt Europa, DIGITAL.

Kommunernas digitala tvillingar

Sverige väljer nu att gå i bräschen för tvåvägskommunikation mellan jordens digitala tvillingar och kommunernas digitala tvillingar. Vad innebär det? Och vilka nyttor kan det ge?

Hur kan EU kommissionens satsningar inom området skapa nytta även för svenska kommuners arbete med digitala tvillingar, IoT och sensordata? Och vice versa, hur kan lokala digitala tvillingar bidra till satsningen Destination Earth? Det kommer vi att ta upp i detta lunchföredrag.

Föredrag av Rymdstyrelsen och SMHI

Föredraget hålls av Tobias Edman, Head of Innovation and Public Benefit på Rymdstyrelsen och Stefan Nilsson, Manager International Relations på SMHI. Både Rymdstyrelsen och SMHI är engagerade i satsningen Destination Earth. Moderator är Bo Baudin, programstrateg på IoT Sverige. 

Efter föredraget bjuds du som lyssnar in till frågor och dialog. 

 

Varmt välkommen önskar:
IoT Sverige, Rymdstyrelsen och SMHI

*Bild på digital tvilling längst upp, copyright ESA.

Kontakt
Bo Baudin

Bo Baudin

Programstrateg IoT Sverige

bo.baudin@iotsverige.se
Tobias Edman

Tobias Edman

Head of Innovation and Public Benefit, Rymdstyrelsen

Stefan Nilsson

Stefan Nilsson

Manager International Relations, SMHI

Fler aktiviteter