tillbaka
Almedalen
IoT Forum
Lunchseminarium
Om 26 dagar
28 jun 2023
kl: 12:00 - 13:30

IoT och digitala tvillingar möjliggör klimatomställning

IoT och digitala tvillingar möjliggör klimatomställning

Välkommen till Hållbarhetsarenan i Almedalen där IoT Sverige bjuder in till ett seminarium om IoT och digitala tvillingar som möjliggörare för den gröna omställningen.

Inom några årtionden beräknas två tredjedelar av jordens befolkning bo i städer, som redan idag står för över 70 procent av de globala utsläppen. IoT och digitala tvillingar spelar en viktig roll för att möta klimatutmaningarna och möjliggöra städernas gröna omställning.

Förutsättningar för grön digital omställning

Seminariet kommer behandla de viktigaste förutsättningarna för en digital omställning och vad som krävs av olika aktörer för att styra mot en hållbar framtid. Vi får lära oss mer om digitala tvillingar och hur dessa kan hjälpa oss att bygga resiliens mot extremväder och klimatförändringar. Vi kommer även beskriva utvecklingen som sker på EU-nivå, vad den innebär för svenska kommuner och hur vi tillvaratar möjligheterna.

Automatiserade processer kan påskynda

Genom att koppla upp fysiska objekt med varandra i syfte att samla in, kombinera och analysera data, öppnar vi upp för automatiserade processer, effektivare beslutsstöd och banbrytande innovationer. Så kan vi påskynda omställningen mot klimatneutralitet. Kommuner och regioner behöver samverka med näringsliv och akademi för att hitta nya arbetssätt som möjliggör en hållbar och offensiv digital utveckling.

Välkommen till Hållbarhetsarenan 

Varmt välkommen till Hållbarhetsarenan på M/S Teaterskeppet, politikerveckans givna plats för samtal om en hållbar framtid. Vårt seminarium äger rum i Stora Matsalen. Vi bjuder på enklare lunchmacka och dryck.

Medverkande

  • Daniel Dersén, Internetstiftelsen
  • Azadeh Lithammer, styrelseordförande, IoT Sverige
  • Eric Jeansson, digital strateg, Göteborgs kommun
  • Felicia Lai Jakobsson, Visual Sweden

Foto på Teaterskeppet: Sustainable Innovation

Fler aktiviteter