Gå till innehåll
IoT Forum
Om 76 dagar
3 okt 2024
kl: 10:00 - 15:00
Digitalt eller på plats

Skapa jämlikhet med Internet of Things

Porträtt på Nils Ehrenberg samt logotyper för IoT Sverige, IoT World och Europeiska Unionen
Kontakt
Tomas Westlund

Tomas Westlund

IoT World

tomas.westlund@ri.se

Välkommen till en föreläsning och workshop om IoT och etik tillsammans med Nils Ehrenberg, PhD vid Aalto universitet i Finland. Nils berättar om sin forskning kring hur vi kan skapa ett jämlikt och jämställt samhälle med hjälp av uppkopplade system, IoT (Internet of Things).

IoT Sverige och IoT World bjuder in till en föreläsning och workshop om IoT och jämlikhet. Lunchföreläsningen är webbsänd och det går bra att delta online, workshopen äger rum på Goto 10 i Linköping, för att delta i den behöver du vara på plats.

IoT och jämlikhet – möjligheter och risker

Internet of Things (IoT) eller sakernas internet används idag brett inom de flesta delar i samhället. Teknikutvecklingen går i rasande fart och ger oss möjligheter att göra saker på nya sätt. Nils Ehrenberg, forskare vid Aalto universitet i Finland, har tittat på hur uppkopplade system har stor potential att bidra till jämställdhet och jämlikhet. Samtidigt finns det risker där användningen av IoT-produkter faktiskt kan skapa en ojämn maktbalans mellan män och kvinnor och även leda till ojämlikhet.

  • Hur kan offentlig sektor arbeta med dessa frågor i sin vardag?
  • Hur kan leverantörer av IoT arbeta med dessa frågor?
  • Hur kan vi alla hjälpas åt att sträva åt en jämlik och jämställd användning av IoT?

Workshop om framtidens IoT-produkter

Efter lunch viker vi tiden för en workshop där du får fundera på hur framtidens IoT-produkter kan skapas och bidra till att motverka ojämlikhet och maktobalans.

Det går bra att delta både på plats och online under Nils föreläsning mellan 10:30-12:00. Under workshopen på eftermiddagen mellan 13.00-15.00 behöver du vara med på plats för att kunna delta.

Anmälan

Anmälan sker via IoT Worlds hemsida.

 

Fler aktiviteter