Gå till innehåll

16 miljoner ska fördelas till innovativa IoT-projekt

·0 minuters läsning
Dela:

Idag, 30 november, stängde IoT Sveriges utlysning IoT för innovativ samhällsnytta. Vi ser fram emot nya spännande IoT-projekt som bygger vidare på tidigare lösningar och som kan göra skillnad och nytta för offentlig sektor, säger programchef Catrin Ditz.

IoT Sveriges utlysning för 2023, IoT för innovativ samhällsnytta, ska totalt fördela 16 miljoner till nya och innovativa IoT-lösningar i offentlig sektor. Utlysningen vänder sig till initiativ som kan skala och som även bygger på tidigare projekt som drivits inom ramen för IoT Sverige.

– Vi vill främja projekt som kan ta steget vidare, från prototyp och proof of concept-lösningar till implementering och genomförande. Det finns en stor potential i att använda IoT inom offentlig sektor ännu mer, säger Catrin Ditz, programchef på IoT Sverige.

Catrin Ditz foto Mikael Wallerstedt
Catrin Ditz, programchef IoT Sverige. Foto Mikael Wallerstedt

Extern bedömarprocess

Nu när utlysningen har stängt tar bedömarprocessen vid. Totalt inkom 16 ansökningar. Externa bedömare kommer att läsa igenom och bedöma alla inkomna ansökningar som uppfyller de formella kraven. Bedömningsperioden pågår mellan 6 december och 15 januari.

– Årets utlysning har tre behovsområden; jämlik hälsa, trygga offentliga miljöer och snabbare klimatomställning. Det är områden där vi vet att IoT-lösningar kan bidra till effektivisering och förbättring. Vi ser med spänning fram emot vilka de nya projekten blir, säger Catrin Ditz.

IoT Sverige är inte med i bedömningsprocessen och kan inte påverka vilka projekt som väljs ut. Bedömarna kommer att göra en rekommendation till Vinnova som fattar det slutgiltiga beslutet den 23 februari. Projektstart för de nya projekten sker tidigast 26 februari och senast 31 mars 2024.

Senaste nyheterna

28 jun 2024

Spännande AI-mätningar av besökarnas rörelser under Almedalsveckan

Läs mer
Karlstad illustration från Karlstads kommun
20 jun 2024

Podd: kan Internet of Things öka upplevd trygghet?

Läs mer
19 jun 2024

IoT Sverige får fortsatt finansiering

Läs mer