Gå till innehåll

16 miljoner till skalning av IoT-projekt

·0 minuters läsning
Dela:
Jordglob uppkopplad foto Adobe Stock

Internet of Things Sverige öppnar idag en utlysning med en budget på 16 miljoner. Målet är att skala upp användningen av tidigare genomförda innovativa IoT-projekt. Även i år ligger fokus på IoT-initiativ som kan bidra till snabbare klimatomställning, trygga offentliga miljöer och jämlik hälsa.

Pressmeddelande 2023-06-14:

Det strategiska innovationsprogrammet Internet of Things Sverige (IoT Sverige) arbetar för att öka användningen av Internet of Things (IoT), sakernas internet, i offentlig sektor.

Bygga vidare på tidigare framgångar

IoT Sveriges utlysning 2023, IoT för innovativ samhällsnytta, fokuserar på större genomförandeprojekt som kan göra skillnad. Nytt för i år är att vi vänder oss till aktörer som drivit projekt inom ramen för IoT Sveriges tidigare utlysningar.

– Efter nio års verksamhet finns det många bra och innovativa IoT-initiativ i IoT Sveriges projektportfölj men vi behöver skala upp användning och implementering för att skapa ännu större samhällsnytta. Detta vill vi stimulera med årets utlysning, säger Kristin Blom, tf programchef på IoT Sverige.

Kristin Blom
Kristin Blom, foto: Mikael Wallerstedt.

Tre områden där IoT kan göra skillnad

IoT Sveriges utlysning har tre tematiska områden; snabbare klimatomställning, trygga offentliga miljöer och jämlik hälsa. Det är tre behovsområden där IoT Sverige ser att en ökad användning och nyttjande av IoT kan göra skillnad.

Totalt ska 16 miljoner fördelas på innovativa IoT-initiativ som bygger vidare på projekt från IoT Sveriges projektportfölj. Det går att söka upp till 4 miljoner per projekt och minst 50 procent medfinansiering krävs. Utlysningen öppnar den 14 juni och stänger den 30 november kl. 14:00.

Läs mer

 

Senaste nyheterna

28 jun 2024

Spännande AI-mätningar av besökarnas rörelser under Almedalsveckan

Läs mer
Karlstad illustration från Karlstads kommun
20 jun 2024

Podd: kan Internet of Things öka upplevd trygghet?

Läs mer
19 jun 2024

IoT Sverige får fortsatt finansiering

Läs mer