Catrin Ditz ny programchef på IoT Sverige

17 maj 2023·0 minuters läsning
Dela:
Catrin Ditz ny programchef på IoT Sverige

IoT Sverige välkomnar Catrin Ditz som ny programchef. Hon har lång och bred erfarenhet av att arbeta med samverkan och digitalisering inom offentlig förvaltning.

Pressmeddelande 2023-05-17:

Närmast kommer Catrin Ditz från Storsthlm där hon arbetar som processledare och digital strateg. I det uppdraget leder hon samverkan mellan de 26 kommunerna i Stockholms län samt aktörer som exempelvis Länsstyrelsen, Region Stockholm, Sveriges kommuner och regioner och andra statliga myndigheter. Internet of Things Sverige är ett strategiskt innovationsprogram som ger stöd och finansierar innovativa IoT-projekt inom offentlig sektor över hela landet.

– Det känns väldigt roligt att välkomna Catrin Ditz som programchef för IoT Sverige. Hennes breda nätverk och kunskaper kring digitalisering och samverkan kommer att stärka både vårt programkontor och IoT Sveriges arbete utåt, säger Kristin Blom, tf. programchef på IoT Sverige.

Erfarenhet av offentlig sektor

Catrin Ditz har en civilingenjörsutbildning vid KTH i botten med inriktning industriell ekonomi. Hon har även arbetat som CIO i Uppsala kommun under fyra år.

– Jag har god förståelse för offentlig sektors utmaningar och möjligheter när det gäller digitalisering. Mycket handlar om samverkan och att hitta rätt vägar för att låta kunskap flöda mellan olika yrkeskategorier, expertområden och sektorer, säger Catrin Ditz.

Catrin Ditz börjar som programchef på IoT Sverige den 15 augusti. Hon blir anställd vid Uppsala universitet Samverkan som är värd för det strategiska programmet IoT Sverige.

IoT Sverige finansieras av Vinnova, Energimyndigheten och Formas.