Gå till innehåll

Handbok för cybersäkra IoT-produkter lanserad

·0 minuters läsning
Dela:
Handbok för cybersäkra IoT produkter

Den nya handboken för framtagning av cybersäkra IoT-produkter lanserades idag på Elektronikmässan i Göteborg. I samband med boklanseringen hölls ett panelsamtal om cybersäkerhet.

Hotbilden när det gäller cyberattacker har ökat dramatiskt den senaste tiden. Det krävs mycket för att hålla sig uppdaterad, förstå och kunna hantera nya krav på säkerhet när det gäller utveckling och framtagandet av IoT (Internet of Things). Därför har IoT Sverige tillsammans med systerprogrammet Smartare Elektroniksystem och branschorganisationen Svensk Elektronik tagit fram en handbok för cybersäkra IoT-produkter.

Boklansering på Elektronikmässan

Handboken lanserades på Elektronikmässan i Göteborg. Den vänder sig till såväl elektronik- och mjukvaruutvecklare som produktägare och beställare med flera. Målet är att skapa förståelse för alla krav och på säkerhet som finns när det gäller IoT-produkters hela livslängd.

– Handboken ger handfasta råd, checklistor, tar upp standarder och metoder för att underlätta vid framtagning av nya IoT-produkter, säger Kristin Blom, tf. programchef på IoT Sverige.

Kommer ut i rätt tid

I samband med boklanseringen hölls ett panelsamtal kring cybersäkerhet. Utvecklingen inom området går i rasande fart och kompetensfrågan är en utmaning. Det är svårt att få tag på människor med rätt kompetens både till industrin och till akademin, konstaterade paneldeltagarna. Handboken kommer helt rätt i tid då cybersäkra IoT-produkter spelar en stor roll för att bygga en säkrare framtid i ett alltmer digitaliserat samhälle.

——————–

Projektet ”Handbok för framtagning av cybersäkra IoT-produkter” är ett samarbete mellan de strategiska innovationsprogrammen Smartare Elektroniksystem och IoT Sverige samt Branschorganisationen Svensk Elektronik som övertar förvaltningen av den färdiga handboken.

 

 

Senaste nyheterna

28 jun 2024

Spännande AI-mätningar av besökarnas rörelser under Almedalsveckan

Läs mer
Karlstad illustration från Karlstads kommun
20 jun 2024

Podd: kan Internet of Things öka upplevd trygghet?

Läs mer
19 jun 2024

IoT Sverige får fortsatt finansiering

Läs mer