Gå till innehåll

IoT Sverige del av Team Sweden på Transfiere

·0 minuters läsning
Dela:
Logotyp Transfiere

IoT Sverige deltar på Transfiere i Malaga den 14–17 februari. Transfiere är Spaniens stora mässa kring forskning, utveckling och innovation.

Här möts aktörer från både offentlig sektor och näringsliv för att dela kunskap, nätverka och ta del av nya innovationer. IoT Sverige är en av representanterna för Team Sweden på Transfiere 2023. Mässan som arrangeras för 12 året i rad är Spaniens stora forum där olika aktörer samlas kring forskning, utveckling och innovation. Både företag och spanska städer deltar.

Sverige och Finland gästar Transfiere

IoT Sverige är särskilt inbjudna för att representera den svenska delegationen Team Sweden tillsammans med Business Sweden, Region Västerbotten, Ericsson, RISE (Research Institutes of Sweden), Sensative, IVL och AlfaLaval. Förutom Sverige deltar även Finland med en delegation.

– Det finns ett intresse för hur vi arbetar med digitalisering i Norden. Likheterna mellan Sverige och övriga Europa är större än skillnaderna. Organisation och styrning skiljer oss åt, men vi delar gemensamma utmaningar och det finns ett stort värde att lära av varandra, säger Olle Bergdahl, programchef på IoT Sverige.

Olle Bergdahl. Foto: Mikael Wallerstedt
Olle Bergdahl, foto: Mikael Wallerstedt

Nätverka med spanska städer

IoT Sverige deltar bland annat i panelsamtal kring Det nordiska vägvalet – innovation och digitalisering för hållbara samhällen. Utöver det kommer IoT Sverige att samtala med spanska städer kring hur de arbetar med innovativa IoT-lösningar i offentlig sektor. Spanien är ett av de första länder i Europa som implementerat en nationell standard för innovationsledning.

– Vi vill förstås även visa upp IoT Sveriges projektportfölj och vet att det finns ett stort intresse för alla våra spännande projekt. Kanske särskilt inom områdena digitalisering och hållbarhet, e-hälsa och smart stad, säger Olle Bergdahl.

Transfiere äger rum i Malaga 14–17 februari.

Läs mer

Senaste nyheterna

28 jun 2024

Spännande AI-mätningar av besökarnas rörelser under Almedalsveckan

Läs mer
Karlstad illustration från Karlstads kommun
20 jun 2024

Podd: kan Internet of Things öka upplevd trygghet?

Läs mer
19 jun 2024

IoT Sverige får fortsatt finansiering

Läs mer