Gå till innehåll

IoT Sverige lanserar ny podcast

·0 minuters läsning
Dela:
IoT Sverige podcast

Pressmeddelande 23-01-27:

Internet of Things Sverige lanserar The IoT Public Sector podcast. Den nya podden kommer att handla om hur innovativa IoT-projekt i offentlig sektor kan bidra till lösningar på globala samhällsutmaningar.

Det strategiska innovationsprogrammet IoT Sverige arbetar för att öka användningen av sakernas internet i offentlig sektor. Programmet finansierar innovativa IoT-projekt i offentlig sektor framför allt genom offentliga utlysningar. Målet med den nya podcasten är att nå ut bredare och berätta om IoT Sveriges innovativa projekt som pågår runt om i landet, både för en nationell och internationell publik.

– Det finns fortfarande en stor och outnyttjad potential när det gäller användningen av IoT inom kommuner och regioner. Vi tror att vi kan bidra med kunskap, erfarenhet och förhoppningsvis en stor portion inspiration med vår nya podcast, säger Olle Bergdahl, programchef för IoT Sverige.

Olle Bergdahl. Foto: Mikael Wallerstedt
Olle Bergdahl, foto: Mikael Wallerstedt

IoT Sverige är ett av 17 nationella strategiska innovationsprogram vars övergripande mål är att hitta lösningar på globala samhällsutmaningar och att bidra till Sveriges konkurrenskraft internationellt. Den nya podcasten kommer handla om IoT Sveriges pågående och tidigare projekt, om möjligheter och utmaningar. Den vänder sig framförallt till målgruppen kommuner och regioner, men även privata företag, myndigheter och andra organisationer som driver frågor kring IoT och digitalisering i stort.

– Det unika med vår podcast är att den så specifikt handlar om IoT i offentlig sektor. Vi hoppas att många kommer att tycka att den är intressant, säger Olle Bergdahl.

IoT Sverige kommer att producera avsnitt både på engelska och på svenska. De första tre pilotavsnitten som nu släppts är på engelska.

Lyssna på IoT Sveriges podd här:

• IoT Sveriges hemsida
• Podbean
• Apple Podcasts
• Spotify
• iHeart Radio

 

"Det unika med vår podcast är att den så specifikt handlar om IoT i offentlig sektor."Olle Bergdahl

Senaste nyheterna

28 jun 2024

Spännande AI-mätningar av besökarnas rörelser under Almedalsveckan

Läs mer
Karlstad illustration från Karlstads kommun
20 jun 2024

Podd: kan Internet of Things öka upplevd trygghet?

Läs mer
19 jun 2024

IoT Sverige får fortsatt finansiering

Läs mer