IoT Sverige söker kommunikatör

14 mar 2023·0 minuters läsning
Dela:
IoT Sverige söker kommunikatör

IoT Sverige söker en kommunikatör. Tjänsten är ett vikariat och delas mellan UU Samverkan och IoT Sverige.

Arbetsuppgifter

Som kommunikatör vid Uppsala universitet Samverkan och IoT Sverige kommer du att ingå i ett team med ytterligare två kommunikatörer. Dina arbetsuppgifter kommer bland annat vara att skriva, redigera och anpassa texter för olika kanaler och målgrupper. Du kommer också att bistå med att planera olika kommunikationsinsatser och events. Som en del av teamet bidrar du till produktionen av audiovisuellt material i form av videor, blogginlägg och poddavsnitt.

Kvalifikationskrav

  • Kandidatexamen i medie- och kommunikationsvetenskap / marknadsföring / journalistik eller motsvarande.
  • Minst tre års erfarenhet av att arbeta som kommunikatör.
  • Erfarenhet från att arbeta med webb och sociala medier.
  • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska, god förmåga på engelska.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ser gärna att du har följande egenskaper:

  • God samarbetsförmåga: Du är bra på att samarbeta med såväl kollegor internt som med universitetets externa aktörer. Du är bra på att lyssna och kommunicera och kan lösa konflikter på ett konstruktivt sätt.
  • Flexibel: Det är bra om du har lätt för att anpassa dig till förändrade omständigheter. Du kan snabbt ändra ditt förhållningssätt eller sätta dig in i nya projekt och nytt innehåll.
  • Självgående: Du tar ansvar för din uppgift. Du kan själv strukturera ditt angreppssätt och tar ansvar för att driva dina processer och arbetsuppgifter vidare.

Önskvärt/meriterande i övrigt

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med hållbarhetsfrågor och samhällsutmaningar, det svenska innovationssystemet eller akademin. Arbetslivserfarenhet av samverkan mellan offentlig sektor, näringsliv, akademi och civilsamhället är också en merit. Vi ser gärna att du har arbetslivserfarenhet av produktion av video, blogg eller podcasts. Erfarenhet av att arbeta med grafisk produktion är också en merit.

Läs mer om tjänsten och ansök (via Uppsala universitets hemsida)