IoT Sverige söker ny programchef

15 feb 2023·0 minuters läsning
Dela:
IoT Sverige söker ny programchef

Det strategiska innovationsprogrammet IoT Sverige söker en ny programchef som vill arbeta för att öka användandet av sakernas internet i offentlig sektor. Programkontoret finns vid Uppsala universitet och har totalt sju medarbetare.

IoT Sveriges programkontor ger råd och stöd till de projekt som får beviljat stöd genom de öppna utlysningar som IoT Sverige gör via Vinnova. Programkontoret arbetar också aktivt för att kommunicera om de projekt som genomförs samt driver ett forum för att alla som är intresserade av IoT i offentlig sektor kan utbyta erfarenheter och inspiration eller hämta in ny kunskap.

 

IoT spelar roll för framtidens välfärd
IoT-lösningar används idag på olika sätt inom offentlig sektor. Det finns stor potential att nyttja tekniken i större utsträckning och mer innovativt vilket är något som programkontoret arbetar aktivt med.

-IoT Sverige bubblar av aktivitet och det finns mycket att göra de återstående åren, säger Kristin Blom, tf programchef på IoT Sverige. Vi befinner oss mitt i den digitala omställningen och IoT spelar och kommer fortsatt att spela en stor roll för framtidens välfärd.

IoT Sverige har finansierat över 100 projekt med över 200 miljoner kronor sedan starten 2014 – och detta innan det i dagarna offentliggörs ett antal nya projekt som får finansiering från förra årets utlysning.  Samtliga strategiska innovationsprogram finansieras av Vinnova, Formas och Energimyndigheten.

 

Om programchefstjänsten

Om du är intresserad av att söka tjänsten så hittar du den här.

Sista ansökningsdag för tjänsten är 2 mars. I tjänsten ingår arbetsledaransvar för IoT Sverige och dess programkontor men inte personalansvar. Samverkansledaren kommer också att få andra uppdrag för Samverkansavdelningen.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid som placeras vid Uppsala universitet Samverkan. Läs mer om avdelningen.