Gå till innehåll

Stort intresse för IoT Sveriges utlysning

·0 minuters läsning
Dela:
Illustration Adobe Stock

IoT Sveriges utlysning stängde idag, den 1 december kl. 14:00. Intresset har varit stort och nu påbörjas urvalsprocessen som sköts av externa bedömare och Vinnova.

IoT Sveriges utlysning för 2022, IoT för samhällsnytta, har lockat många kommuner och regioner att ansöka om medel för innovativa IoT-projekt.

Jin Moen är utlysningsansvarig på IoT Sverige. Vad händer härnäst?

– Nu börjar urvalsprocessen där externa bedömare ska läsa alla ansökningar som kommit in och som uppfyller kraven för att bli bedömda. Vinnova är den myndighet som fattar det slutgiltiga beslutet om vilka ansökningar som blir beviljade.

IoT Sverige ingår inte i denna process och kan inte påverka vilka projekt som i slutändan kommer att få beviljade projektmedel.

Innovativa IoT-projekt

Årets utlysning fokuserar på tre huvudområden som IoT Sverige särskilt vill uppmuntra offentlig sektor att satsa mer på. De tre fokusområdena är jämlik hälsa, trygga offentliga miljöer och snabbare klimatomställning.

– Vi ser en stor potential att med innovativa IoT-lösningar kunna bidra till utveckling och förbättring inom alla dessa tre områden, säger Jin Moen.

Jin Moen, IoT Sverige
Jin Moen, utlysningsansvarig, IoT Sverige

IoT Sverige vill redan nu tacka för det stora intresse som visats för vår utlysning. Totalt ska 30 miljoner fördelas på nya spännande och innovativa IoT-projekt. Beslut om vilka projekt som beviljas medel meddelas senast 17 februari 2023. Projektstart för de nya projekten sker tidigast 20 februari 2023.

 

Senaste nyheterna

28 jun 2024

Spännande AI-mätningar av besökarnas rörelser under Almedalsveckan

Läs mer
Karlstad illustration från Karlstads kommun
20 jun 2024

Podd: kan Internet of Things öka upplevd trygghet?

Läs mer
19 jun 2024

IoT Sverige får fortsatt finansiering

Läs mer