Årskonferens 2022
IoT Sveriges årskonferens 2022 är avslutad. Eventet sändes direkt och på denna sida kommer en inspelad version att delas.
Eventet hölls i digitalt format för att nå ut brett.
Se inspelning av årskonferensen
IoT Sveriges årskonferens 2022 (YouTube)
Cybersäkerhet – högaktuellt tema
Ett av årets teman är cybersäkerhet. Ett högaktuellt ämne som berör alla såväl privatpersoner som näringsliv och offentlig sektor. Vi tar upp cybersäkerhet kopplat till IoT-projekt inom offentlig sektor. Hur ser hotbilden ut? Hur skyddar sig kommuner och regioner mot potentiella attacker? Kan hot om attacker hämma innovation och utveckling?
Implementering av IoT
Det andra temat handlar om implementering av IoT i offentlig sektor. Allt fler kommuner och regioner använder dagligen IoT i olika utsträckning i sina verksamheter. Hur ligger vi till i Sverige idag? Vad finns det för möjliggörande och hindrande faktorer? Varför går det så långsamt? Vad finns det för vägledningar och andra best practice som kommuner och regioner kan ha nytta av?
Gästtalare och deltagare i panelsamtal
Nedan listas gästtalare och deltagare i panelsamtalen som kommer att äga rum under IoT Sveriges årskonferens.
Thomas Nilsson
Thomas Nilsson är medgrundare till det oberoende informations och cybersäkerhetsföretaget Certezza.
Ebba Ljungdahl
Ebba Ljungdahl är jurist på Certezza. Hon arbetar med säkerhetsskydd, NIS, dataskydd och OSL ur ett informations- och cybersäkerhetsperspektiv.
Karin Winberg
Kommunstrateg för informationssäkerhet på Eskilstuna kommun. Karin har mångårig erfarenhet av information-/it- och cybersäkerhet, internrevision, risk & compliance både från offentlig sektor och näringsliv.
Tobias Ander
Tobias Ander är CISO på Örebro kommun och har mer än 20 års erfarenhet av informationssäkerhetsarbete. Han har tidigare varit CISO på Transportstyrelsen och arbetar idag aktivt med frågor kring ledning och styrning.
Klas Palm
Klas Palm är forskare på Uppsala universitet och forskar på samt leder processer för hur man kan bättre kan samverka när man står inför komplexa utvecklingsprocesser.
Dr. Michael Björn
Head of Research Agenda på Consumer & Industry Lab, Ericsson. Michael studerar användning av informations- och kommunikationsteknik hos konsumenter och företag, och leder arbetet med Ericssons årliga trendrapport 10 Hot Consumer Trends. Forskningsområde: extended reality (XR).
Michael Carlberg Lax
CIO på Skellefteå kommun med en bakgrund i mjukvaruutveckling, produktledning, marknadsföring och forskning inom telecom/IT.