Jobba hos oss

Jobba hos oss

Här annonserar vi lediga tjänster på IoT Sveriges programkontor. 

Jobba hos oss

Projektkoordinator med kommunikationskompetens

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 54 000 studenter, mer än 7 500 anställda och en omsättning på cirka 8 miljarder kronor.

UU Samverkan är en enhet vid Uppsala universitet som verkar för nyttiggörande av forskningsbaserad kunskap. Vi arbetar med att ge stöd till forskare och forskargrupper i att etablera, utveckla och driva samverkans- och innovationsprojekt; att öka kunskapen inom universitetet om innovation och samverkan; samt att ge stöd till universitetsledningen i strategiska samverkanssatsningar med externa aktörer.

UU Samverkan är också värd för UUs engagemang i ett flertal nationella innovations- och samverkanssatsningar, tex programkontoret för det strategiska innovationsprogrammet för sakernas internet (IoT Sverige); Big Science Sweden; projekt för svensk samverkan för tillgång till forskningsinfrastruktur (SESAM).

I dagsläget är vi 18 medarbetare vid enheten som leds av en enhetschef och två gruppchefer. Våra medarbetare har roller som samverkansledare, projektledare, kommunikatörer och administrativ personal, men där alla arbetar tillsammans för att bidra till enhetens verksamhet och utveckling.

UU Samverkan arbetar med universitetets alla vetenskapsområden och fakulteter. I ditt arbete kommer du att ha kontakt med företag, offentliga organisationer, civilsamhället och forskare. Mycket samarbete sker även med övriga enheter och avdelningar inom universitet såväl som i det lokala och nationella innovationssystemet.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter

I rollen som projektkoordinator kommer du att ansvara för samordning och kommunikation av aktiviteter inom flera av enhetens projekt och initiativ, inklusive planera och arrangera möten och events. Mycket av arbetet handlar om att ha löpande kontakt med forskare, företag och deltagare i de olika projekten och eventen. Din roll blir att säkerställa att rätt information kommer till rätt person till rätt tid och i lämpligt format, bemöta människor och följa upp kontakter. Du ska kunna ta fram inbjudningar och kortare texter för presentationer och webben, publicera material på webb och i sociala medier, administrera anmälningar och bokningar, samt kunna hantera löpande frågor i kontakt med våra samverkansparter. Du blir en viktig spindel i samverkansnätet och avstämning med dina kollegor sker löpande. Kollegorna ska också självklart användas både för stöd och som bollplank i ditt arbete.

Du kommer initialt att på ca 50% arbeta specifikt med programkontoret för IoT Sverige. Det är ett nationellt strategiskt innovationsprogram (SIP) med fokus på att öka användningen av IoT-lösningar (Internet of Things, sakernas internet) i offentlig sektor. Programkontoret driver den operativa verksamheten, tex tar fram utlysningar och finansierar innovationsprojekt via Vinnova, stöttar och följer upp de finansierade projekten, samt bidrar till erfarenhetsutbyte och nätverkande mellan projekten samt mellan projekten och externa aktörer. Programkontoret består idag av sex medarbetare varav fem är anställda vid UU Samverkan och arbetar deltid med programmet. Läs mer om IoT Sveriges verksamhet på https://iotsverige.se/.

På övrig tid kommer du att arbeta med kommunikation och mötesarrangemang inom flera av UU Samverkans pågående projekt och löpande verksamhet, tex inom projekt för tillgängliggörande av forskningsinfrastruktur, projektet innovationssystem Gotland, samt arrangera temadagar och mötesplatser med forskare och organisationer utanför universitetet.

Kvalifikationskrav

 • Akademisk examen eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
 • Några års erfarenhet av att koordinera aktiviteter eller projekt med flera deltagare från olika sektorer och organisationer
 • Aktuell erfarenhet av att planera, administrera och leda digitala och fysiska möten
 • Aktuell erfarenhet av att arbeta med kommunikativa uppgifter, tex webbpublicering, inbjudningar, nyhetsbrev
 • Erfarenhet av att arbeta med IT-stöd och olika programvaror
 • Utmärkta språkkunskaper i svenska i både tal och skrift.
 • Goda språkkunskaper i engelska i både tal och skrift.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet så som att du är prestigelös i ditt bemötande av människor och är självgående och strukturerad. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och planerar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt, driver på arbetet och håller uppsatta tidsramar. Du behöver även ha god samarbetsförmåga och vara relationsskapande, dvs arbeta bra med andra människor, både internt och externt, tycka om att skapa nya kontakter och att vårda dem. Vi förutsätter att du är flexibel och kan med kort varsel hantera nya arbetsuppgifter och prioriteringar. För projekten vi arbetar med finns inte alltid rutiner och mallar, utan du som projektkoordinator förväntas kunna lösa de problem som dyker upp antingen på egen hand eller med hjälp av kollegor.

Önskvärt/meriterande i övrigt

 • Erfarenhet av det svenska akademi-nära innovations- och innovationsstödssystemet
 • Erfarenhet av kommunikation i sociala medier, tex LinkedIn, Youtube
 • Erfarenhet av att arbeta i webbpubliceringsverktyg (publicera nyheter, artiklar osv.)
 • Erfarenhet av att ta fram kortare texter, artiklar, filmer osv. för publicering på webb eller i sociala medier
 • Erfarenhet av grafisk design och formgivning, tex layout av artiklar, webbsidor, inbjudningar
 • Erfarenhet av projektledning

Om anställningen 
Anställningen är tillsvidare (provanställning kan tillämpas). Omfattningen är heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Cecilia Nilsson, gruppchef, UU Samverkan, cecilia.nilsson@uu.se, 018-471 69 07. Olle Bergdahl, programchef IoT Sverige, olle.bergdahl@iotsverige.se, 018-471 5987.

Välkommen med din ansökan senast den 13 maj 2022, UFV-PA 2022/1520.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.

Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Sök jobbet. 

Placering: Uppsala universitet, UU Samverkan

Anställningsform: Heltid , Tillsvidareanställning

Lön: Individuell lönesättning

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 100%

Ort: Uppsala

Län: Uppsala län

Land: Sverige

Facklig företrädare: 

Seko Universitetsklubben seko@uadm.uu.se
ST/TCO tco@fackorg.uu.se
Saco-rådet saco@uadm.uu.se

Referensnummer: UFV-PA 2022/1520

Sista dag för ansökan: 2022-05-13