IoT och offentlig logistik – IoT World

Beviljat bidrag:11 980 356 kronor
Löptid:jun 2018 - nov 2021
Projekttyp:Hubb
Ämnesområde:Klimat och miljö
IoT och offentlig logistik – IoT World
Status:Avslutade projekt
badge
Om projektet
Officiellt projektnamn
Projektpartners
Målet med projektet är att etablera en IoT - hub som hjälper behovsägare från offentliga sektor att öka användningen av IoT för att lösa verksamhetsproblem med fokus inom logistik. Detta görs genom att skapa: 1. En process för att skapa och genomföra pilotprojekt i behovsägarnas verksamhet. 2. En IoT-Lab miljö där lösningar kan testas, utvecklas och demonstreras. 3. En process för spridning av resultat och delning av erfarenheter i form av ett Showroom. Vid avslutat projekt finns en hub etablerad, IoT World, som bidrar till hållbar samhällsutveckling genom ökad användning av IoT.
ProjektkoordinatorRegion Östergötland

Projektsammanfattning

Två av Region Östergötlands områden inom smart specialisering är effektiv logistik samt uppkopplade system och produkter. Modern logistik innebär en flödesorientering av verksamheter, både privata och offentliga.

Kontakt
Ulrika Johansson
Ulrika JohanssonProjektledare

video

IoT-förstärkta logistiksystem

Genom logistiksystem förstärkta med IoT-teknik kan vinster i form av förbättring och effektivisering av verksamheten hämtas hem. Genom projektet OLIoT utvecklas i Östergötland en IoT-hubb som tar offentlig logistik som utgångspunkt för användning av IoT. Behovsägarna deltar för att förbättra och effektivisera sin verksamhet med hjälp av IoT i deras logistiksystem.

Pilotprojekt

Pilotprojekten tar sin utgångspunkt i behovsägarens logistiksystem och genomförs med iterativt prototypande av detta system förstärkt med IoT. Skapandet av prototyper ger möjlighet att på systemnivå förstå hur användning av IoT kan bidra till förändring, förbättring och effektivisering.

Den hubb som utvecklas kring pilotprojekten består förutom av det prototypbaserade arbetssättet också av uppbyggnad av IoT labbresurser samt ett showroom för IoT lösningar.

Läs mer

IoT World

Läs mer
Relaterade projekt
Tekniskt stöd
Vägledning
Koll på materialförsörjning med IoT