Luft och Vatten med IoT i Göteborg
Projektsammanfattning
Vi har knutit Uppsala Stad och Santiago till projektet samt fler partners med expertkunskap kring öppna data, sensorer och dagvattenlösningar.
Resultat och förväntade effekter
Projektet LoV-IoT har vidareutvecklat sensorplattformarna för luftkvalitetsmätning så att de nu använder LoRa, utvecklat en prototyp för analys av bräddning av dagvatten, kartlagt stadens möjligheter att nyttja IoT, samt påbörjat en handledning för hur staden ska arbeta med kravställning och implementering av IoT i verksamheten. Vidare har vi genomfört två workshops med totalt 53 deltagare från flera städer, experter inom miljöanalys, Länsstyrelsen i Västra Götalands län, Trafikverket, IoT-experter, affärsutvecklare, forskare och framgångsrika företag inom IoT.
Upplägg och genomförande
LoV-IoT har genomförts i fem arbetspaket med regelbundna avstämningar inom paketen och i hela projektgruppen. Det har fungerat väl och såväl projektledning som -deltagare har hållits uppdaterade med regelbundna avstämningsmöten och dokumenthantering i portalen Basecamp. Under den korta projektperioden har ett antal workshopar hållits vilka har bidragit med inspiration och inspel till såväl projektdeltagarna som de externa workshopdeltagarna.