Höstens utlysning öppnar 29 juni

Passa på att söka finansiering för innovativa IoT-projekt som bidrar till samhällsnytta i offentlig sektor.

IoT Sverige vill med årets utlysning öka Sveriges förmåga och förutsättningar för implementering av IoT-lösningar i offentlig sektor. Vi menar att IoT-teknik kan utgöra en pusselbit för att nå de övergripande Agenda 2030 målen om god hälsa, minskad ojämlikhet och hållbara samhällen.

Utlysningen öppnar formellt den 29:e juni men redan nu vill vi passa på att i korthet berätta om fokusområden och olika typer av projekt.

Vem vänder vi oss till?

Vi vill få fler kommuner och regioner att i samverkan med företag, forsknings- och innovationsaktörer och civilsamhället, utveckla och öka sin förmåga att använda IoT-lösningar och IoT-data, som till exempel realtidsdata eller strömmande data.

IoT Sverige ser gärna att projekten har ett nationellt fokus. Därför uppmuntrar vi särskilt till samverkan mellan kommuner och regioner i Sverige.

Tre typer av projekt

Utlysningen gäller för tre olika typer av projekt:

 • Förberedelseprojekt
  Riktar sig till svenska kommuner och regioner som vill komma i gång med användandet av sakernas internet. Finansiering på upp till 300 000 kr. Mer om Förberedelseprojekt (Vinnova).
 • Prototyputvecklingsprojekt
  Riktar sig till kommuner och regioner som i samverkan med andra aktörer vill testa och utveckla IoT-idéer som kan bidra till samhällsnyttiga IoT-lösningar. Finansiering på upp till 2 000 000 kr. Mer om prototyputvecklingsprojekt (Vinnova).
 • Genomförandeprojekt
  Riktar sig till kommuner och regioner som vill skala upp befintliga eller implementera nya IoT-lösningar inom offentlig sektor, antingen genom upphandling av eller i samverkan med andra aktörer. Finansiering på upp till 5 000 000 kr. Mer om Genomförandeprojekt (Vinnova).

Ansökan – viktiga datum

Håll utkik på vår hemsida för mer information om utlysningen. Under ansökningsperioden kommer vi att erbjuda mer information och olika typer av events för att inspirera fler aktörer att söka. Följ oss gärna på LinkedIn och Twitter. Viktiga datum att hålla koll på:

 • Öppningsdatum: 29 juni 2021
 • Sista ansökningsdag: 2 november 2021 (klockan 14:00)
 • Senaste beslutdatum: 20 januari 2022
 • Projektstart tidigast: 21 januari 2022
 • Projektstart senast: 31 mars 2022

Nyheter

2021-05-28

Trendspaning inom IoT

Vad är det egentligen som är så smart med smarta samhällen? I grund och botten handlar det om att skapa hållbara samhällen rustade för framtidens…

Läs mer
2020-09-21

Välkommen till vår årskonferens 8 oktober!

Välkommen att delta i IoT Sveriges digitala årskonferens 8 oktober 2020. Vi genomför årskonferensen digitalt från Uppsala – med först  IoT Studio Talks  kl 10-12,…

Läs mer
2020-08-10

Vi ser fram emot en härlig IoT-höst!

Nu är IoT Sveriges programkontor i full gång igen efter en avkopplande hemester-sommar. Det hoppas vi att ni alla också haft! Har du koll på…

Läs mer
2021-03-10

Datadrivna beslut – extra skjuts för Södertälje kommun

Södertälje kommuns arbete med digitalisering uppmärksammas. Vinnova, Energimyndigheten och Formas satsar drygt 1,7 miljoner kronor över två år på Södertälje kommuns och Telge återvinnings samarbete…

Läs mer
Visa fler nyheter Pil

Vill du veta de senaste nyheterna?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få senaste uppdateringarna.

Vill du veta de senaste nyheterna?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få senaste uppdateringarna.